Kvízy Golfová pravidla - vysoká obtížnost

Golfová pravidla - vysoká obtížnost


Musí hráč prohlásit míč za ztracený a vrátit se zpět na původní místo, když není jeho míč nalezen a po vyhodnocení je známo nebo prakticky jisté, že míč je buď v trestné oblasti nebo v půdě v abnormál. stavu a obě možnosti jsou st. pravděpodobné?
Ano
Ne
Leží míč v trestné oblasti, i když je tato oblast chybně vyznačena (například chybí kolíky)?
Ano
Ne
Musí se spouštění opakovat, pokud míč spouštěný na spojnici (aniž byl určen referenční bod) poskočí o 10 centimetrů vpřed od místa, kde se poprvé dotknul půdy?
Ano
Ne
Může být při zahrávání rány mezi hlavou hole a míčem jiný materiál?
Ano, není bezpodmínečně nutné, aby při zahrávání rány došlo k přímému kontaktu míče a hlavy hole
Ano, ale musí jít výhradně o přírodní materiál (tráva, půda, písek atd.)
Ne, mezi hlavu hole a míč se při úderu nesmí dostat žádný cizí materiál.
Může mít více hráčů své hole v jednom bagu, I kyž je jich dohromady více než 14?
Ano, hole každého hráče by ale měly být od sebe jednoznačně odlišitelné
Ano, musí jít ale o partnery při čtyřhře
Ne, hráči nesmí sdílet golfový bag
Pravda nebo lež? Úleva od překážení od abnormálního stavu hřiště není možná, když zahrání míče je zjevně nesmyslné. Například když hráč stojí ve vodě a míč leží v křoví.
Pravda
Lež
Musí hráč zamezit svévolnému poskytování rad?
Ano, nevyžádaná rada je sice beztrestná, pokud se ale opakuje a hráč tomu nezamezí, bude se mít za to, že o ni žádá.
Ne, hráč nezodpovídá za poskytování nevyžádaných rad od někoho, kdo není součástí jeho strany
Ne, ale nesmí se těmito radami řídit
Bude hráč zprostěn trestu, když mu soutěžní výbor přidělí skóre kartu se nesprávným hendikepem?
Ne, pokud odevzdá skóre kartu s vyšším hendikepem, který ovlivní jeho výsledek,bude diskvalifikován
Ano, hráč není povinnen kontrolovat údaje uvedené na skóre kartě
Ne, ale trest diskvalifikace mu bude prominut
Hráč, frustrovaný svým patováním, vyřadil po devítce patr a bez zdržování ho nahradil jiným. Na odpališti desítky zjistil, že měl 14 holí a že nahrazení provedl neoprávněně. Bude potrestán?
Ano, změna byla provedena, hráč obdrží všeobecný trest a musí pokračovat ve hře novým patrem
Ne, hráč nebude penalizován, když zjistí a napraví tuto chybu před zahráním další rány tímto nahrazeným patrem.
Ne, hráč nebude penalizován, když zjistí a napraví tuto chybu před zahráním další rány jakoukoliv holí.
Může hráč odevzdat jinou skóre kartu, než tu, kterou dostal při startu?
Ano, pokud hráč ztratí svou kartu, může odevzdat výsledky na jiné skóre kartě, ta však musí obsahovat jméno hráče, výsledky na jamkách a podpisy hráče a zapisovatele.
Ne, jakmile hráč zjistí, že ztratil původní skóre kartu, musí okamžitě informovat soutěžní výbor a počkat, než dostane náhradní.
Ne, hráč může odevzdat svůj výsledek jen na oficiální skóre kartě vydané soutěžním výborem.

Přihlášení Golf News


OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
350 Kč,-

Zahájen prodej voucherů 1fee2hráči na sezonu 2024, které umožňují na vybraných hřištích ve vymezeném čase po uhrazení jednoho fee hru dvěma hráčům. S ...